Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılsonu Sergisi açıldı

Erzincan Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü kursiyerlerinin 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde hazırladıkları el emeği göz nuru eserlerini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Fuaye salonunda sergilediler.

Erzincan Halk Eğitimi Merkezi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Fuaye salonunda yapılan Sergi açılışı Programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş, 3.Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş’ın eşi Nesrin Savaş, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy’un eşi Şeniz Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Sendika İl Temsilcileri, İl Protokolü ve eşleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı..

MERKEZ İLÇEDE 720 KURS

Yapılan sergi açılışı ile ilgili bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Halk Eğitim Merkezimizin 1 Eylül 2018 tarihinden bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalarda gerek okuma yazma kursları, gerek meslek edinme kursları gerekse genel kurslarda toplamda merkez ilçede 720 kurs açtık. Bu 720 kursa toplam 18 bin 108 kursiyerimiz katıldı. 18 bin 18 kursiyer azımsanmayacak bir oran. Aslında Milli Eğitim Bakanlığımız Hak Eğitimler vasıtasıyla hayat boyu öğrenme düsturu içerisinde 7’den 70’e herkesin öğrenmeyi mutlaka kalıcı hale getirmesi hususunda yapmış olduğu çalışmaları ciddi bir şekilde önemsiyor. Bizde bunu önemsiyoruz. 1 Eylül 2018 tarihinden bu güne kadar ile genelinde ise toplam bin 23 kursumuz açıldı. Bu bin 23 kursumuza 24 bin 369 kursiyerimiz ile genelinde katılım sağlandığını söyledi.

ALIN VE AKIL TERİNİN AKITILDI

Milli Eğitim Müdürü Gün, konuşmasını şöyle sürdürdü;  Öğrenme sözcüğünü açacak olursak bir şeyi bilmek, bir şeyi bellemek manasına geldiği için bu bilme zaman ile sınırlı değil hayat boyu öğrenmesi lazım olan manasına gelmektedir. Bugün örgün eğitimde okullarımızda başladığımız zaman bir bilgiyi bitene kadar o bilgide çok değişiklikler olduğuna şahitlik ediyoruz. O zaman hayatta çok şey değiştiğinin farkına varabilmek bizim için çok önemli. Özellikle sürekli kendimizi yenilememiz açısında Peygamber efendimizin‘Beşikten mezra kadar ilim tahsil ediniz’ bu ne demektir.

Sürekli öğrenmeyi, hayat boyu öğrenmeyi bize tavsiye etmekte.. Bu meyanda özellikle Halk Eğitim Merkezimiz içerisinde, mahallelerimizde, köylerimizde açmış olduğumuz bu kursa gelen kursiyerler aynı zaman da sosyal çevre edinmeleri, yeni şeyler edinmeleri, sosyal ve psikolojik yönden rahatlamaları, dört duvar arasından çıkmaları, farklı sosyal çevrelerle farklı etkinliklerde bir araya gelmeleri, yeni şeyler öğrenmenin hazzına varmaları bunlar çok önemli. Aslında öğrenme şenlikleri ile ilgili olarak yapılan bu çalışmaların bizatihi nasıl uygulandığı, neler yapıldığı, hangi aşamadan geçildiği bunları burada görebiliyoruz ama bunların bu güne gelmesi ile ilgili olarak yapılan çalışmalar el emeği göz nuru emeğin ne kadar önemli ne kadar kutsal olduğunu, ne kadar bu güzel çalışmaların arkasında ne gibi farklı çalışmaların, zorlukların, emeğin göz nurunun, alın ve akıl terinin akıtıldığının görme açısından öğrenme şenliklerinde sergiliyoruz dedi..

Açılışı yapılan sergi davetliler tarafından gezilerek yetkililerden bilgi alınırken, sergi 22-25 Mayıs 2019 tarihlerinde İl Kültür Müdürlüğü Sergi Salonunda gezilebilecektir.