Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Stajlarını EBYÜ Tıp Fakültesinde Yapıyorlar

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin Orta Asya'daki ülkeler ile yapmış olduğu ikili anlaşmalar neticesinde S.J. ASFENDİYAROV Kazak Milli Tıp Fakültesi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 16 öğrenci staj yapıyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin

S.J. ASFENDİYAROV Kazak Milli  Tıp Fakültesi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1 Erkek ve 15 bayan öğrencinin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile yapılan antlaşma gereği staj yapmaya geldiklerini belirten Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, “geçmiş yıllarda farklı orta Asya ülkelerinden 51 öğrenci gelerek farklı alanlarda stajlarını yapmışlardı” dedi. Kuyrukluyıldız, Bu son gurubumuz 16 kişilik bir grup. Bu gurupta Kazakistan’daki ALMATA şehrinde ASFENDİYAROV Üniversitesi tıp fakültesinin 6. Sınıf öğrencileri 16 kişi olarak bizimle birlikteler. Yaklaşık 5 ay süreyle fakültemizde staj yapacaklar” dedi.

Yapacakları bu stajlarının içeriklerinden de bahseden Doç. Dr. Kuyrukluyıldız, “İç hastalıklarında, çocuk hastalıklarında, kadın hastalıkları ve doğum bölümünde aynı zamanda acil bölümünde staj görecekler. Yine nöroloji bölümünde staj gören arkadaşlar olacak. Bir diğer bölümünde staj görenler var.  Adli tıp bölümlerinde de staj yapan bir grubumuz da olacak. Totalde 16 stajyerimiz 30 Mayıs’ta stajlarını tamamlayarak belgelerini alıp ülkelerine dönecekler.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak Orta Asya ülkelerinden 51 tane stajyer öğrenci ağırladıklarını söyleyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, “ Bunlar Kazakistan’dan, Nahcivan’dan,  Azerbaycan’dan gelen öğrencilerimiz. Toplamda 51 kişi burada stajlarını tamamlayarak ülkelerine döndüler. Bizler Tıp Fakültesi olarak vermiş olduğumuz Eğitimi kalite göstergelerinden biri kabul ediyoruz. Yurtdışından gelen öğrencilerimizin bizi talep etmelerini ve buradan aldıkları eğitimlerin sonunda da memnuniyetle ülkemizden ayrılmalarını hem üniversitemiz,  hem Erzincan,  hem de Ülkemiz adına bir tanıtım olduğunu ve bir hizmet olduğunu kabul ediyoruz. Bundan sonra da Bu sayıları daha da arttırarak kaliteli bir Hekim yetişmesine olanak sağlayacağız. İnşallah ülkemize ve şehrimize katkı vermiş oluruz” dedi.

S.J. ASFENDİYAROV Kazak Milli Tıp Fakültesi Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf Öğrencileri Akmaral Sesembiyeve ve Sevara Abdullşayeva aldıkları eğitimler ile kendilerini geliştirdiklerini ifade ederek, “ Erzincan çok güzel bir şehir. Yaklaşık 5 ay burada stajımız olacak. İnsanları çok cana yakın, et dönerini çok beğendik. Burada bizlere eğitim veren hocalarımıza ve Üniversitenin yönetim kadrosuna teşekkür ederiz” dediler.