Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınavda Tercihi Kızı Oldu

Hem Eşi, Hem de Kızı aynı heyecanı yaşadı. Erzincan’ da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ’ne (TYT) de Ömer Karakaya çifte heyecan yaşadı.

Hem Eşi, Hem de

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ’ne (TYT)’ye giren Ömer Karakaya’nın kızı Zeliha Karakaya’yı bekleyen Baba Ömer Karakaya, şuan eşim Pınar Karakaya’da başka okulda sınav heyecanı yaşadığını belirtti.

Erzincan İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ’ne (TYT) sınavında aile ve velileri de farklı heyecan yaşarken bazı velilerin dua amaçlı Kur’an okudukları gözlendi.

Kızının ve Eşinin farklı okullarda sınav heyecanı yaşadığını belirten Ömer Karakaya yaşadığı duygularını ifade ederek Eşim annelik duygusuyla kızımın yanında olmamı istedi ben kızımın yanındayım eşimde başka okulda ter döküyor. Fakat en fazla terleyen benim iki heyecanı bir arada yaşıyorum dedi.

Karakaya açıklamasında; “Öncelikle bir baba olarak iki duyguyu birden yaşıyorum. Hem eşim hem kızın ikisi de sınava giriyor, gerçekten çok heyecanlıyım. Erzincan’da yaşıyorum. İsmim Ömer Karakaya kızım Zeliha Karakaya eşim Pınar Karakaya.  Kızın burada İpekyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde giriyor. Rabbim bütün sınava giren arkadaşlara yardım etsin, başarılar diliyorum dedi.

Eşinin başka bir okulda sınava girdiğini belirten Karakaya, annesi bana dedi ki Sen kızımın yanında dur dedi benim yanımda bekleme. Anne yüreği dayanmadı Tabii ki işte ben de onun için bekliyorum. Şu anda ben de gerçekten heyecanlıyım. Hayırlısı Allah’tan Rabbim herkese kolaylıklar versin başarılı olsunlar inşallah dedi.

Eşinin açık liseyi okuduğunu, açık öğretimi bitirdikten sonra KPSS sınavına girdiğini ve 67 puan aldığını belirten Karakaya, eşim ben de kızım ile birlikte üniversiteye girmek istiyorum dedi. Bende olumlu karşıladım, dedim neden olmasın ve başvurumuzu yaptık. Şimdi bakalım nasip Üniversiteye de girecek artık kader, yazgı neyi gösterir ne yapar ona göre hareket edeceğiz. Aile reisi olarak, bir baba olarak onların arkasındayım. Onların her zaman yanında ve arkasında dimdik durmaya çalışacağım ve duracağım İnşallah.

Kızının yeni mezun olduğunu ve Gül Celal Toraman Lisesi’nden laborant bölümünü bitirdiğini belirten Karakaya, tabii ki annesi biraz daha heyecanlı. Şimdi bu sınavlarda öyle bir şey ki heyecanına yenik olan biraz daha kazanma başarısı az oluyor. İnşallah Kızım daha yüksek puan alacak, başarılı olacak ama eşimin hedefi kızımın okunması onun yanında durması. Eşim 5. Sınıftan sonra açık liseyi bitirdi şimdi de üniversiteye girmek istiyor, tercihi olursa ilahiyat fakültesinde okumak istiyor, kazanırsa da inşallah okutacağım. Kızım da zaten laborant bölümü olduğu için Kayseri istiyor.  Bakalım hayırlısı inşallah O da Kayseri’ye kazanırsa gücümüzün yettiği kadar yardımcı olacağız çalışacağız Hayırlısı Allah’tan” dedi.