Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sertifikalarını Aldılar

20.05.2019 25.05.2019 tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği işbirliğiyle düzenlenen ceza muhakemesinde uzlaştırmacı eğitimini başarıyla tamamlayan 30 avukata sertifikaları Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk tarafından verildi.

20.05.2019 25.05.2019 tarihleri arasında

Erzincan Barosu Toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Erzincan Baro Başkanı Av. Âdem Aktürk, Meslektaşlarımızın kendilerini sürekli yenileyebilmeleri için eğitimlere çok önem veriyoruz. Dedi.

Baro Başkanı Av. Aktürk konuşmasında; “Ceza Muhakemesi Hukukunda, mağdurların haklarının korunması ve suç faillerinin topluma kazandırılması amacıyla gelişen uzlaşma, mağdur ve failin, özgür iradeleriyle kabul etmeleri hâlinde, tarafsız bir üçüncü kişinin yardımıyla, suçtan ortaya çıkan sorunların çözümüne aktif olarak katıldıkları bir süreçtir. Uzlaşmanın amacı, suçlu konumundakilerin kendi işledikleri suçun sonuçlarını görerek anlamaları ve suçun mağduru ile suçu işleyen kişi arasında iletişimin sağlanabilmesidir.

Uzlaştırmacı sisteminde, eğitimli uzlaştırmacılar aracılığı ile her iki tarafın da anlaşmaya varması sağlanarak adalet sisteminin işbirliğine dayalı çözüm üretmesi söz konusudur. Uzlaşmada, hem mağdurun zararının giderilmesi hem de suçu işleyenin topluma Entegrasyonu sağlanmaktadır. Meslektaşlarımızın kendilerini sürekli yenileyebilmeleri için eğitimlere çok önem veriyoruz.

Geçmiş dönemde olduğu gibi bu yılda Baromuzda düzenlemiş olduğumuz eğitimler ve seminerlerle, meslektaşlarımızın mesleki gelişimine büyük katkı sağladıklarını belirten Başkan Av. Aktürk,  Bundan sonra da eğitim seferberliğimiz devam edecektir. Bugün, meslektaşlarımıza uzlaştırmacı sertifikası vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Meslektaşlarımıza başarılar diler, uzlaştırmacı eğitimlerini veren hocalarımıza teşekkür ederiz.” Dedi.