Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Günlerinde Özel Maç Yaptılar

Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü yönetici ve oyuncuları tarafından engelliler haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Erzincan’da eğitim alan özel çocuklar ile birlikte futbol oynayarak penaltı yarışması yaptılar.

Erzincan Gençler Gücü Spor

Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü başkanı ve hocası Bülent Sarıkaya proje kapsamın da düzenledikleri etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamasın da; “Öncelikle herkesin gençlik ve spor bayramını kutluyorum. Biz Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü olarak bu yıl Dilek Sabancı Vakfı ile birlikte karma futbol projesi düzenledik. Bu projenin Final maçlarını bugün burada Erzincan Merkez Atletizm stadyumun da gerçekleştirdik” dedi.

Sarıkaya açıklamasında; “Burada hem Dünya Engelliler Haftası nedeniyle hem de, 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı nedeniyle bugün böyle bir etkinlik düzenledik. Bu proje kapsamında zihinsel yetersizliği olan öğrencilerimiz ile herhangi bir yetersizliği olmayan öğrencilerimizden oluşan karma futbol takımları oluşturduk. Bugün burada bu etkinliğimiz ile çok güzel vakit geçirdiler, karma maç yaptılar, penaltı yarışması yaptılar.

Gerçekleştirilen projemiz sonrasın da katılımcılarımız bugünkü etkinlikler sonrasın da madalyalarını alıp mutlu bir şekilde evlerine döndüler. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerimizi ve bu tür projeleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü başkanı ve hocası Bülent Sarıkaya bu projemiz devam edecek.  Bu anlamda sizlere de çok teşekkür ediyorum basınımızın de destek vermesi ASKF başkanımız Emin Turan’ın bize destek vermesi bizi gerçekten onurlandırıyor. Bu anlamda herkese çok teşekkür ederim” dedi.

       

Erzincan Amatör Spor Kulüpleri (AKSF) Başkanı Emin Turan, 2018/2019 sezonu Bülent hocam gençler gücü spor kulübü adı altında ve 19 Mayıs Gençlik Bayramı ve gençlik şenlikleri adı altında bir organizasyonla sonlandırdı. Koca bir sezonu yağmur çamur kar soğuk dinlemeden geçiren özellikle Dilek Sabancı’nın desteklemiş olduğu özel özel sporcular ve akabinde özel olimpiyatlara nispet yapılan çalışmalar ayakta alkışlanacak çalışmalardı. Bugün yapılan şenlik de gördük çocukların sevinçlerini onların Umuyorum ki bugün yapılacaklar yapacakları bu programa dün geceden uyumamışlardır. Burada öyle bir heyecan vardı Ben tüm katılımcılara ve katkı sağlayanlara şahsımla Erzincan amatör spor federasyonları olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü oyuncuları da yapılan bu etkinlikler ile birlikte yarı engelli öğrenciler ile oldukça mutlu ve heyecan dolu bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.  Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü oyuncusu Şeyda Helvayiyen ise konuşmasında; “Bugün burada önce karma olarak futbol oynadık. Akabinde dört ayrı gurup olarak penaltı yarışmaları yaptık. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan AKSF başkanımıza ve öğrencilerimizin ailelerine özellikle teşekkür ederim. Burada kazanan bizler olduk, dostluk oldu, arkadaşlık oldu” dedi.

Son olarak projeye katılan Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü bayan oyuncuları ile birlikte yarı engelli oyunculara özel madalyaları Erzincan Amatör Spor Kulüpleri (AKSF) Başkanı Emin Turan, Erzincan Gençler Gücü Spor Kulübü başkanı ve hocası Bülent Sarıkaya, öğrenci velileri tarafından verildi. Etkinlik toplu olarak çekilen fotoğraf ile sona erdi.