Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel Çocuklardan Özel Etkinlik

10-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında Engelliler Haftası çerçevesinde Erzincan Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Merkezinde özel çocukların özel çabalarıyla hazırlanan bir program düzenlendi.

10-16 Mayıs 2019 tarihleri

Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen programa Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Aile Çalışma ve sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer doğan, STK temsilcileri, Okul müdürleri, Öğretmenler ve özel öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Bu programda engellinin ne olduğunu anlatmayacağım. Aralıklı olarak hepimizin söylemiş olduğu asıl engellilik birçok şeyin farkında olmamaktır. Kendisinden başka insanların yaşadığının o insanlarında çok farklı ihtiyaçlarının olduğunun gerekliliğinin olmamasıdır aslında dedi.

Bu hafta ve bu günlerin bizlere katacağı en önemli şey, bunun farkındalığını ortaya çıkarmak, bilinçlendirmek, özellikle bizlerin her türden ve her kademeden veliye çok büyük ihtiyaçlarımız var diyen Gün, Fakat Özel Eğitim okullarımız da öğrencileri olan velilerimiz ve olan birlikteliğimiz hem öğrencilerimiz açısından hem velilerimiz açısından, hem de toplumumuz açısından, çok büyük önem arz etmektedir dedi..

Gün konuşmalarının devamın da; “Bildiğiniz gibi Engelliler Haftası ile ilgili olarak gerek yurt çapında gerekse ilimiz de aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz hafta boyunca birçok okulumuzda,  birçok yer de farklı programlar tertip ettik düzenledik işte onlardan biri de Milli irade özel eğitim Okulumuzun şu an icra edeceği program..

Erzincan ilimizde Rehberlik Araştırma Merkezimizin toplam Özel gereksinimli öğrenci olarak Bin 501 öğrenci tespit ettik. Bu Bin 501 öğrencinin 219 özel eğitim okullarında şu anda eğitim ve öğretimlerine devam etmekte,  676 öğrencimiz ise okullarında tam ve yarı zamanlı kaynaştırma ile eğitimlerine devam etmekte. Ayrıca 50 öğrencimiz de farklı sebeplerden dolayı okullara gelemediklerinden Bir zati bu öğrencilerimizin evlerine gitmek suretiyle evde eğitim bu öğrencilerimize verilmekte ve bu alanda eğitim alanında velilerimize büyük ve ciddi bir katkı sunulmaktadır. İhtiyaç doğrultusunda çeşitli okullarımızda açılan özel eğitim sınıflarımız öğrencilerin eğitimleri için bakanlığımız tarafından gönderilen uygun materyallerle donatılmıştır. Özel eğitim sınıflarımızda ve özel eğitim uygulama merkezlerimizde alanında uzman genç ve dinamik özel eğitim öğretmenlerimiz görev yapmaktadır.

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ilimizde konu hakkında duyarlılığı arttırmak ve tüm okul kademlerinde öğrencilerimizin engelli bireylerinde toplumda normal bireyler kadar çeşitli haklara sahip olduklarını kavratmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Etkinlikler kapsamında Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından gönderilmiş olan mesaj ailelere iletilecektir” dedi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün konuşmalarının ardından ilk olarak özel çocukların özel çabalarıyla hazırlanan bir programda her kademeden öğrencilerin gösterileri yer aldı. Engelli çocuğun anneye mektubu okunduğunda solonda sessizliğin yanında duygusal anlarda yaşandı. Özel çocuklar halk oyunları ve öğrenci korosunun ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılında mezun olacak özel öğrencilere Erzincan Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı ve İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından mezuniyet belgeleri verildi.