Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmen Tiyatro topluğundan yılsonu gösterisi

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Tiyatro Topluluğu geleneksel yılsonu tiyatro gösterimi ile seyirciyle buluştu.

Erzincan İl Millî Eğitim

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi Erzincan Akademi Projesi kapsamında ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Birimi koordinasyonunda faaliyet gösteren “Öğretmen Tiyatro Topluluğu” geleneksel olarak her yılsonunda sergiledikleri tiyatro oyunu ile seyircisiyle buluştu. 

“Keşanlı Ali Destanı” adlı tiyatro oyunu ile izleyicileriyle buluşan Öğretmen Tiyatro Topluluğu sergiledikleri oyun ile büyük beğeni topladı. 2023 Haziran ayı boyunca 2 farklı günde ilgili oyunu sergileyecek olan topluluğun ilk gösterisi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezinde tiyatro severler ile buluştu. Oyuna, Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Demir, Şube Müdürleri ve sanatseverler katıldı.

2 perdeden oluşan ve yaklaşık 2,5 saat süren oyun, Sineklidağ adında büyük bir kentin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, ezilen, yoksul insanların yaşadığı bir varoşta geçer. Hikâye, Keşanlı Ali’nin, Çamur İhsan’ı öldürmekten hapse düşüp hapisten bir kahraman olarak çıkıp Muhtar Ali olması ile vuku bulan olayların anlatıldığı tiyatro gösterimine salonu hıncahınç dolduran sanatseverlerce yoğun ilgi gösterildi. 

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Tiyatro Topluluğu ilgili oyunu; 11 Haziran 2023 Pazar günü saat 19.00’da Doğa Koleji Tiyatro Salonunda tekrardan izleyici ile buluşacak.