Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O Belgesi Olanlara Lise Diploması İmkanı

Mesleki Eğitim Merkezine devam ederek ya da sınavlarına girerek ustalık belgesi almış olanlardan lise diploması olmayan kişiler için Mesleki Eğitim Müdürlüğü tarafından diploma Eğitim programı açılacak.

Mesleki Eğitim Merkezine devam

Erzincan Mesleki Eğitim Müdürlüğü tarafından ilgili mesleki odalara gönderilen yazıda; “okula devam etmek suretiyle ustalık belgesi alanlar için haftada 15 saat sınav ile alan kişiler için 32 saat eğitim programı düzenlenecek. Açık öğretim lisesi ve lise programını terk edenlerden belgelerini sunmak suretiyle der muafiyetinden de yararlanabilecekler.

Mesleki Eğitim Merkezine devam ederek ya da sınavlarına girerek Kalfalık belgesi almış olanlardan ustalık belgesine kayıt yaptıranlardan lise diploması olmayan kişilerde Mesleki Eğitim Merkezinin açmış olduğu diploma eğitim programına katılabilecekler. Yine bu kişilerde Açık öğretim lisesi ve lise programını terk edenlerden belgelerini sunmak suretiyle der muafiyetinden de yararlanabilecekler.

Bu kapsamda odaya bağlı işletmelerde gerekli şartları taşıyan kişilerden yaş şartı aranmaksızın 28 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Mesleki Eğitim Müdürlüğüne başvuruları halinde kayıtları alınacak olup 12 Ekim 2020 tarihinde derslerin yüz yüze eğitim başlayıncaya kadar uzaktan eğitim araçları ile gerçekleştirilecek.

Erzincan Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında esnaf sanatkârımız için güzel bir fırsat esnafımız bu fırsatı değerlendirsin diye konuştu.

Esnaf sanatkârımız için güzel bir fırsat esnafımız bu fırsatı değerlendirsin diyen Erzincan Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı, “Esnaf odaları Mesleki eğitim merkezlerinden alınacak kalfalık ve ustalık belgesi olan ortaokul ve lise mezunlarına mesleki lise diploması verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı meslek eğitim merkezlerine gönderdiği yönerge ile ustalık ve kalfalık belgesi almış veya mesleki eğitim merkezinde okumaya devam eden fakat diploma programına dâhil olmayan kişilerin telafi dersler ile ’meslek lisesi diploması’ sahibi olabileceğini duyurmuştu.