Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS Sınavı İçin Hazırlıklar Tamam

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sırasında alınacak korona virüs önlemleri kapsamında, okullar Dezenfekte edilerek sınava hazır hale getirildi.

Erzincan İl Milli Eğitim

Ortaöğretim 8. Sınıf öğrencilerinin 20 Haziran da gireceği LGS’ de, bu yıl konona virüs nedeniyle oldukça sıkı önlemler alınacak. Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı tedbirler üzerine harekete geçen Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü de sınav günü için gerekli tedbirleri alıyor. Erzincan’da 66 okulda 286 derslik dezenfekte edilerek sıkı tedbirler eşliğinde 722 öğretmen gözetiminde 3 bin 893 öğrenci sınava girecek. Salonlarda öğrenciler sosyal mesafe kuralına göre oturacak.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN OKULLARIN KONTENJANI BELLİ

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, çalışmalar hakkında açıklama yaparak şunlara yer verdi; “hepimizin bildiği gibi bu hafta sonu 20 Haziran 2020 saat 9.30 da tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de liseye giriş sınavı yapılacaktır. Son sınıf olarak Türkiye’de yaklaşık olarak 1,8 milyon öğrenciden 1,6 milyon öğrencinin sınava girmesi bekleniyor. 2023 eğitim Vizyonu çerçevesinde sınava girecek olan öğrencilerle ilgili olarak Sınavla öğrenci alan okulların kontenjanı belli ve bu şekilde Sınavla herhangi bir hedefi olan öğrencilerimizin kontenjanı belirlenmiş olan okullarımıza giriş sınavı ile ilgili olarak, Özellikle bu yıl ayrı bir çalışma yapmak durumundayız. Biliyorsunuz ki dünya genelindeki korona virüs salgını ile ilgili mücadele çerçevesinde okullar tatil edilmiş olup ilk büyük sınav hafta sonu yapılacak. Türkiye’de olduğu gibi de ilimizde Biz 66 okulumuzda 286 derslik de 722 öğretmenimizle bu sınava girecek olan öğrencilerimize ki 3 bin 893 öğrencimiz mezun oldu bu yıl 8 sınıfta. Dolayısıyla bu öğrencilerin yaklaşık olarak yüzde 85 ‘inin sınava girmesini bekliyoruz. Biz bütün tedbirlerimizi almış olup okullarımızın hepsinde yer dezenfektanları ile sınıflarımızın hepsi temizlendi. Bununla birlikte masallarımız, trabzanlar, kapı kolları, pencere kolları her taraf çalışan hizmetli arkadaşlarımızla okul idarecilerimiz tarafından sağlık yönüyle ilgili olarak alınan bütün tedbirler alındı.

BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI

Öğrencilerimiz ve velilerimiz ile ilgili olarak kesinlikle hiş bir şüpheleri olması bütün tedbirler alınmış olup o gün okulların girişinden itibaren maskelerinizi çocuklarımıza vereceğiz. Birinci oturumdan sonraki ikinci oturumu da hepinizin de görüldüğü gibi burada maskeler öğrencilere verilecek. Cerrahi eldivenlerle öğretmen arkadaşlarımız kitapçıkları çocuklarımıza dağıtacak. Aynı zamanda dışarıdan içeriye girdikleri zaman çocuklarımızın el dezenfektanları ile elleri dezenfekte edilecek. İkinci oturumun başında tekrar her sınıfta bulunan yine el dezenfektanları ile çocuklarımız sınava sağlıklı girecek.

BÜTÜN AKADEMİK VERİLERİN HEPSİNİ ÇOCUKLARIMIZA VERDİK

Bakanımızın söylediği gibi eğitimin telafisi olur ama sağlığın telafisi olmaz. Şu anda il milli eğitim müdürlükleri Türkiye’de bir Öncelikle 8 yıldır ciddi  emek harcamış olduğumuz çocuklarımızın emeklerinin karşılıklarını almaları hususu ile ilgili bu koronavirüs tatil döneminde de arkadaşlarımız  Eba , TRT Eba , Eba Akademi ve Eba canlı da biz verilmesi lazım olan bütün akademik verilerin hepsini çocuklarımıza verdik ve takip ettik. Bu sınavın ayrı bir özelliği sınav öncesi sınav esnasında ve Sınav sonrasında salgın nedeniyle alınması lazım olan tedbirler. Ben burada şunu söylüyorum gördüğünüz gibi çocuklarımızın masalarının üzerinde giriş kartları hemen okul idareleri tarafından dağıtılmış,  çocuklarımız kimlik kartlarını yanında getirmelerini unutmamaları istiyoruz. Kimlik kartları 15 yaşından büyük olan öğrencilerimiz içeri fotoğraf şartı bu yıl kaldırıldı. 

HER ÖĞRENCİ KENDİ OKULUNDA SINAVA GİRİYOR

En önemli altını çizerek söylemek istediğim önemli nokta belki de şu saygıdeğer veliler çocuklarımıza getirirken yürüme mesafesinde olan çocuklarımızın zaten biliyorsunuz bu yıl her öğrenci kendi okulunda sınava giriyor. Bütün tedbirleri alındı. Lütfen mesafeyi fiziki mesafeyi koruma adına çocuklarımızın kendi başlarına gelmelerini istiyoruz. Kendi başlarına gelmeleri ile birlikte şayet illa siz getireceksiniz okul bahçesinin içerisine hiçbir velisi alınmayacağından dolayı bu hususla bize yardımcı olmalarını istiyoruz. İçeride olsun sınav esnasında olsun ara 45 dakikalık 2. Oturum öncesi olsun rehber öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, salon başkanlarımız, gözetmenlerimiz, öğrencilerimize fiziki mekân fiziki mesafelerle ilgili ciddi bilgilendirmeler yapılacaktır.

TEK KİŞİLİK SINAIFLAR HAZIRLADIK

Şuan için korona virüs hastası öğrencilerinin olmadığını söyleyen gün, okullarımızda farklı sıkıntılardan dolayı sınava girecek olan öğrencilerimiz için 3 adet tek kişilik sınıflar hazırladıklarını söyleyen Gün, “ sınav esnasında öğrencilerimiz fiziki mesafe orada korunduğu için isterlerse maskelerini çıkarabilirler İnşallah öğrencilerimiz hedeflerine ulaşacaktır” dedi.