Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk Kez Ortaokul Düzeyinde Eğitimler Alıyorlar

Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulunda eğitim alan DOWN Sendromu öğrencilere yönelik Erzincan’da ilk kez ortaokul düzeyinde eğitimler veriliyor. Burada belirlenen ders programı çerçevesinde günlük konular işleniyor.

Şehit Polis Salih Zengin

Haber Hasan Çakmak

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler haftası münasebetiyle Erzincan Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulunda özel eğitim alan DOWN Sendromu öğrencileri ziyaret eden Erzincan DOWN Sendromu Dernek başkanı Netice Tekin, “DOWN Sendromu olan çocuklarımızın eğitim, öğretimlerinin normal okullarda özel eğitim sınıflarında olmalarını önemsiyorduk” dedi.

Erzincan DOWN Sendromu Dernek başkanı Netice Tekin açıklamasında; “ Özel gereksinim li bireylerin her alanda farkındalıkların arttırılması, yaşanan sıkıntıların dile getirilmesi daha fazla sorunların çözüme ulaştırılmasının farkına varılmasıdır. Kutlama yapmıyoruz., kutlanacak bir şeyimiz yok. Ancak tüm bireylerin bireyler gibi sıkıntısız bir hayat idam ettirdiğimizde ulaşmış olduğumuz konfordan dolayı kutlama yapabiliriz dedi.

Eğitim, öğretim, sosyal hayat içerisinde ki engellerin kaldırılması, halkımızın duyarlı, bilinçli olması ve ne yazık ki bu devirde neyin günahının bedelini ödüyorsunuz şeklinde toplumun yargılarına ailelerin maruz kaldığını belirten Tekin, Özel gereksinimli bireylere sahip ailelere kaş yapayım derken göz çıkartmayalım. Erzincan DOWN Sendromu olan çocuklarımızın eğitim, öğretimlerinin normal okullarda özel eğitim sınıflarında olmalarını önemsiyorduk.

Bu yıl Erzincan’da ilk defa Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulunda 8. Sınıf özel eğitim sınıfı açılmıştır. 2 tane DOWN Sendromu öğrencimiz burada eğitim almaktadırlar. Onun için şunu gördük ki 500 civarında okulumuz öğrencileri burada ki öğrencilerimiz DOWN nedir onu öğrendi ve bizim çocuklarımızda normal okulda okumalarından dolayı kendilerine o kadar güzel bir öz güven geldi ki kendileri artık okula gidip gelmektedir.

Normal okullarda kaynaştırmayla, özel eğitim sınıflarıyla DOWN Sendromu bireyler çok daha fazla güzel yerlere gelmektedirler. Çocuklarımızın burada o kadar güzel kaynaşmalarına şahit olduk ki özel bireylere yazmış oldukları mektuplarda duygularını dile getirdiler. Okul çocuklarımıza da bu yönde çok teşekkür ederiz. Türkiye ve Erzincan geneline bunun yayılmasını isteriz” dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Hatice Seda Yalçın ise açıklamasında; “kendi bünyemizde haftalık ders programımız var. Bu ders programı çerçevesinde bazı günlük konular işliyoruz. Sosyal, iletişim becerileri gibi konular çalışıyoruz. Çocuklarımız farklı sınıflarda ama yine de ortak derslerimiz var. Beden eğitimi, müzik gibi derslerde çocuklarımızla beraber aynı dersi görüyorlar. Onların birbirleriyle kaynaşması için çok güzel” diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitim alan DOWN Sendromu çocuklar özel materyallerle aldıkları eğitimleri pratik olarak gösterdiler.