Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gerçeğini Aratmadı

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Haftası kapsamında, okullarda yangın ve arama kurtarma tatbikatları gerçekleştiriyor. Hafta sebebiyle Uğur Anadolu Lisesinde yapılan tatbikatta olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Uğur Anadolu Lisesinde yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı. Okulda çıkabilecek yangın ihtimaline karşı öğrenciler bilgilendirildi. Tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı.

Erzincan Uğur Anadolu Lisesi Yemekhanesinde toplanan öğrencilere Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye eğitim amiri Yakup Cenk Şay tarafından çocukların afet durumunda neler yapmaları gerektiğini anlatmak ve yapacağımız tatbikat ile o anı heyecanı yaşamalarını istedik. İlimizde de öğrencilerde afet bilincinin ve kültürünün oluşması amacı ile acil durumlarda ne yapılacağını bilmeleri, hangi numaralara ulaşmaları gerektiğini ve tahliye kanallarını öğrenmeleri amacıyla bu tatbikat gerçekleştireceğiz dedi.

Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye eğitim amiri Yakup Cenk Şay tarafından verilen eğitimin ardından Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş de önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Tatbikat sonrası gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Erzincan Uğur Anadolu Lisesi Okul Müdürü Handan Bozkurt açıklamasında; “itfaiye haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan itfaiye müdürlüğünü öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte ziyaret ederek günlerini kutlamıştık. Kendilerini okulumuza davet ederek bir yangın tatbikatı ve bilgilendirmeleri noktasında talebimiz olmuştu. Sağ olsunlar bizi kırmadılar bugün burada öğrencilerimize yönelik önce bilgilendirme akabinde de tatbikat gerçekleştirdiler. Erzincan İtfaiye müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.