Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi açıldı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi geleneksel yılsonu sergisinde kursiyerlerin Ocak-Haziran ayları arasında ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergilendi.

Erzincan İl Milli Eğitim

1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Erzincan Halk Eğitim Merkezinde yılsonu sergisi açıldı. Sergi hafta sonuna kadar ziyarete açık kalacak.

Açılışa, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gazi Davut Ala’nın eşi Selda Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un eşi Ürküş Aksun, İl Milli Eğitim Müdür vekili Murat Demir, Halk Eğitim Merkezi müdürü Temel Çiçek, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri, eğiticiler ve kursiyerler katıldı.

Açılışta kısa bir bilgilendirmede bulunan il milli eğitim müdür vekili Murat Demir; Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından her yıl 1-7 Haziran tarihleri “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” olarak kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde bir dizi etkinlikler düzenleniyor. Yaygın eğitim faaliyetlerinin tanıtılması, bireylerin her yaşta ihtiyaç duyduğu eğitimin karşılanması, becerilerin geliştirtmesi için farklı alanlarda kurslar düzenleniyor. 

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE BULUNUYORUZ

Erzincan Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla “her zaman, her yerde, herkes için eğitim” ilkesiyle her yaş gurubuna 72 alanda 426 kurs açıldı. Açılan kurslara 2023 yılı kurs döneminde 12 bin 260 kursiyer katılım sağladı. Açılan kurs ve kursiyer noktasında Erzincan ili olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyoruz. 

Bugün açılışını yaptığımız sergide 3 öğretmen, 65 usta öğretici ile 3 bin 370 kursiyere 275 kursta eğitim verildi. Toplam 101 kurs merkezinden sergimize kursiyerlerimizin ürünlerinin bir kısmı burada sergiliyoruz. Bu sergilerdeki ürünler “el emeği göz nuru” olarak tarif ettiğimiz vasıflara sahip ürünlerdir. Bu el emeği ürünlerimizde kültürün, inancın, duyguların ilmek ilmek nakışlara, desenlere aktarıldığını ne derece kıymet taşıdığını ifade etmek isterim.

Bu çalışmaların ortaya çıkmasında emek sarf eden kursiyerlerimize, onlara rehberlik eden öğretmenlerimize, eğiticilerimize teşekkür ediyorum. Emeklerimizi sergilediğimiz bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin kesimine katılım sağlayan 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gazi Davut Ala’nın eşi Selda Ala, kursiyerlerin son derece başarılı ürünler ortaya koyduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.