Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En İyi Yerlere Getireceğiz

10 Haziran itibariyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. mücahit Kağan, Üniversitemizde, fakültemizde seçmeli derslerimizin içeriğini biraz daha güncelleyerek değiştirerek eğitim sistemimize katkı sağlayacak şekilde düşünüyoruz” dedi.

10 Haziran itibariyle Erzincan

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına getirilen Prof. Dr. Mücahit Kağan, yeni görevi hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışmalarını üniversitenin katkısına dokunacak şekilde olacağını belirten Kağan, hep birlikte üniversitemizi iyi yerlere getireceğiz diye konuştu.

Geçtiğimiz gürlerde Eğitim Fakültesi görevini Prof. Dr. Recep Polat’tan devralan Prof. Dr. Mücahit Kağan, yeni görevi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesini eğitim noktasında üst seviyelere getireceklerini belirten Kağan, şunları kaydetti; “ uyguladığımız program YÖK ten gelen program olup biz buna paket program diyoruz. Aşağı yukarı bütün eğitim fakültelerinde ortak uygulandığı için programa belki çok fazla müdahale edilemiyor ama seçmeli dersler. Programın belli bir kısmını seçmeli derslerle öğrencinin işine yarayacak eğitim sistemimize katkı sağlayacak öğretmenlik işte mesleki bilgi ve donanımlarını geliştirebilecek derslerle biraz daha donata bilirsek o zaman eğitime katkımız daha fazla olabilir. Yoksa matbu programı paket programı uygulamak zorundayız.

İkinci olarak da eğitim böyle hani bir ekosistem gibidir. Sadece öğretmenle veli, öğrenci ile bu iş yürümüyor. Bu işin bir sürü boyutu var. Çevre boyutu, sivil toplum kuruluşları boyutu var. İşte insanları nasıl ki bir bütün olarak ele alıyor. İnsanları duygu, düşünce, davranış olarak ele alıyorsak eğitim sistemini de bütün olarak ele alıp o şekilde sistemimizi top yekûn olarak değerlendirmek zorundayız. Üniversitemizde, fakültemizde seçmeli derslerimizin içeriğini biraz daha güncelleyerek değiştirerek eğitim sistemimize katkı sağlayacak şekilde düşünüyoruz. Yine bunun yanında amacımız bizim burası Eğitim Fakültesi buradan mezun olan öğrenciler Milli Eğitim’de görev yapıyor. Dolayısıyla Milli Eğitim’de görev yapan öğretmenlerin biz yetiştirdiğimiz için kesinlikle bizim milli eğitim müdürlüğü ile sıkı bir işbirliği içinde olmamız gerekiyor. Uygulama derslerini biraz daha ciddiye almamız gerekiyor.

Burası bir üniversite Üniversal kökten geliyor. Yani biraz daha Evrensel bakmamız gerekiyor dünyaya, hayata. Evrensel anlamda ki bu görüntüye katkı sağlayacak kongreler, Sempozyumlar, eğitimler, uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, hizmet içi Eğitim faaliyetleri ile katkı sağlayarak öğretmenlere hizmet içi eğitim vererek hayat boyu öğrenme katkı sağlayarak bir şekilde fakültemizin Misyonunu yerine getirmeye çalışacağız” dedi.