Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ Hemşirelik Bölüm Öğrencilerinden “Astımı Fark Et” Etkinliği

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyen öğretmen ve öğrencileri tarafından İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı dersi kapsamında “Astımı Fark Et” sloganıyla astım hakkında halk Pazarında vatandaşlara bilgilendirme yaptı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Vatandaşların yoğunluklu olduğu halk pazarında stant açarak Astım hastalığı hakkında broşür dağıtan ve bilgilendirmelerde bulunan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tansiyon ölçümü yaptılar.

BİLGİ VE FARKINDALIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı Dersi alan öğrenciler olarak ders kapsamında astım hastalığı hakkında toplumu bilgilendirmek ve farkındalığı arttırmak için halk pazarında etkinlik düzenlediklerini söyleyen  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü 2. Sınıf öğrencisi Kader Kaya, “Burada Erzincan halkında astım, astım belirtileri, astıma neden olan faktörler ve astımdan korunmak için yapılabilecekler hakkında bilgi ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Etkinliğimizin amacına ulaşması ümidiyle “Rahat Bir Nefes Aktif Bir Yaşam” için astım hastalığı olmadan huzurlu ve mutlu günler diliyorum” dedi.

RAHAT BİR NEFES AKTİF BİR YAŞAM

Hafta içi Astım haftası dolayısıyla halk pazarında açmış oldukları Stant da astımla ilgili  bilgilendirme, el broşürü, tansiyon ölçümü ve “Rahat Bir Nefes Aktif Bir Yaşam” için tohumlu kalem dağıtımı yaptıklarını söyleyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü 2. Sınıf öğrencisi Burcu Böke ise konuşmasında, ”Tohumlu kalemleri dünyamızın akciğerleri olan ağaçların rahat nefes almamızdaki önemini vurgulamak için paylaşıyoruz. Tohumlu kalemleri kullanan halkımızın, kalemin sonunda bulunun tohumu toprağa dikerek su ve sevgiyle yeşertmelerini hedefliyoruz. Bu etkinliği düzenlememizde öncülük eden İç Hastalıkları ve Hemşirelik Bakımı dersinin yürütücü akademisyenlerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİ, KLİNİK VE AKADEMİSYEN HEMŞİRELER OLARAK BİZLER HER YERDEYİZ

Yapılan etkinlik ile ilgili olarak konuşan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Araştırma görevlisi Dr. Safiye Yanmış açıklamasında, “Her yıl mayıs ayının ilk Salı günü “Dünya Astım Günü” olarak kutlanmaktadır. Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Dünyada yaklaşık 300 milyon astımlı hasta olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde ise yaklaşık her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır. Astımın risk faktörleri; sigara, genetik, kimyasal duman ve kokular, böcekler, toz, hayvan tüyleri vb. gibi durumlardır. Öğrenci, klinik ve akademisyen hemşireler olarak bizler her yerdeyiz. Bugün de Erzincan halkımızın sıkça kullandığı pazarda, toplumun kalbindeyiz. Görülme sıklığı giderek artan astım hastalığına yönelik toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Herkese rahat ve huzurlu nefes alabilecekleri günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

         

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu halk pazarında Hemşirelik bölüm öğrencilerinin yapmış oldukları etkinliği takdirle karşılayan vatandaşlar öğrenci ve akademisyenlere teşekkür etmeyi ihmal etmediler.