Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ den Büyük Başarı, Türkiye’de Üniversiteler arasında 27’nci oldu

Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi (CWUR- Center from World University Rankings) 08 Haziran 2020’de ilk 2000’e giren Üniversiteleri yayınladı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Dünyadaki 20 Bin Üniversite içinde ilk yüzde 6,8'e girerek büyük başarı gösterdi.

Dünya Üniversiteler  Sıralaması

Haber: Hasan Çakmak

Erzincan’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya gelen Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi rektörü Prof. Dr. Akın Levent gündeme dair açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergün Kutlusoy, Prof. Dr. Ercan Ekinci, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi H. Ferit Bayata ile yerel ve yaygın basın çalışanları katıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezi tarafından yayınlanan sıralamada önceki yıllara göre kayda değer bir yükseliş gösterdiğini söyleyen rektör Prof. Dr. Levent; “ Dünya Üniversiteleri arasında 1348, Ülkemiz Üniversiteleri arasında ise 27’ci olduk” dedi.

Rektör Levent açıklamasında; “Her yıl; Eğitim kalitesi, mezunlarının istihdamı, araştırma makalelerinin sayısı ve atıf sayılarına göre yapılan tamamen objektif değerlendirmelerle küresel çapta Üniversitelerin sıralamasını yapan tek kurum olan Dünya Üniversiteler Sıralaması Merkezinin yayınladığı verilere göre; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin, geçtiğimiz yıla göre 1464’cü sıradan 1348’ci sıraya, Ülke sıralamasında ise 33’cü sıradan 27’ci sıraya ilerlemiş olduğu görüldü.. Bir başka deyişle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Dünya sıralamasında 116,

Ülke sıralamasında ise 6 basamak birden yükselmiş oldu.

İlgili kuruluşun internet adresinden (cwur.org) yayınlanan verilere göre, Ülkemizden 52 Üniversitenin ilk 2000’e girme başarısı gösterdiği izlenirken, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu 19 Üniversite geçtiğimiz yıla göre sıralamadaki yerinde ilerleme, 33 Üniversitemizin ise sıralamadaki yerinde gerileme olduğu görülmektedir.

Yeni kurulan 39 üniversitemizden, İlk 2000’de yer alan 2 Üniversiteden biri olmayı başaran Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin bu başarısında emeği geçen tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.
 

Levent, “Üniversitemizin eğitim kalitesi, mezunlarının istihdamı, araştırma çıktılarının sayısı ve tanınırlığı için tüm öğretim elemanlarımız, personellerimiz ve öğrencilerimizle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.