Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’ de Uzaktan Eğitim Başarısı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent uzaktan eğitim ve sorunlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Bu uzaktan eğitim programını Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak başarıyla yürütüyoruz” dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Levent açıklamasında; “Bildiğiniz gibi korona virüs pandemisi nedeniyle Tüm üniversitelerde olduğu gibi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde de 30 Mart tarihi ile başlayan uzaktan eğitim programı vardı. Bu uzaktan eğitim programını Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak başarıyla yürütüyoruz” dedi.

SON GÜNLERDE ÖĞRENCİLERİMİZDEN BİR TAKIM ŞİKÂYETLER ALDIM

Özellikle hukuk fakültemiz öğrencileri tarafından sosyal medya üzerinden aldıkları şikâyetler ile ilgili bir açıklık getirme gerekliliği duyduklarını söyleyen Levent,” Öğrencilerimizin daha çok şikâyetleri ders yüklemelerinin fazla olduğu sınavların fazla olduğu ve sınavların sürelerinin kısa olduğu yönündeydi. Biz de öğrencilerimizin bu şikâyetlerine kulak vererek Hukuk fakültemiz daha fazla olmak kaydıyla uzaktan eğitimdeki arkadaşlarla bir araya geldik bunları bir masaya yatırdık doğruluğunu ve öğrencilerimizin bu şikâyetleri doğrultusunda neler yapabiliriz onları masaya yatırdık.

ÖRGÜN EĞİTİMDE DAHA FAZLA KATILIM OLDU

Hukuk fakültesinde 181 tane küçük QUİZ, küçük sınav dediğimiz sınav veya ara sınavı şeklinde 181 tane sınav yapıldığını gördük.  1368 öğrencinin katıldığını gördük ve sevinerek söyleyeyim ki örgün eğitimde yüz yüze eğitim de yüz yüze sınavda yakalayamadığımız oranlarda bir katılım oranını yakaladık uzaktan eğitimde.  Bazı derslerde, bazı sınavlarda yüzde yüze yakın hatta yüzde 100 katılım oranı sağlandı. Bu bizi oldukça sevindirdi.

NOT ORTALAMALARI 81,8

Yapılan bu küçük QUİZ’ lerin,  küçük sınavların sonuçlarına bir göz attık. Öğrencilerimizin hukuk fakültesinde almış oldukları notların ortalamasını 81,8 olduğunu gördük. Başarı ortalamasının oldukça yüksek olduğunu bize gösterdi. Bunlar Tabii ki geçme ve kalma notları değil ara sınavlar.  Final sınavlarında bunu daha çok daha yakından göreceğiz daha net bir şekilde göreceğiz ama Final sınavlarında da buna yakın sonuçların çıkacağına inanıyoruz.

Sınav sürelerinin kısa olduğundan yakınıyorlardı. Hatta bir öğrencimiz de bir gün içerisinde 7 tane sınav olduğunu söylüyordu. Bu şikâyet bizim de dikkatimizi çekti. Bir gün içerisinde takdir edersiniz ki 7 tane sınav olmaması lazım ancak araştırdığımızda şunu gördük. Bir gün içerisinde 7 tane sınav dediğimiz birkaç kısa soruluk cevapları evet de ya hayır şeklinde doğru veya yanlış şeklinde cevaplanabilecek Küçük QUİZ ler den ibaret olduğunu gördük. Bunların da sürelerinin haliyle kısa olduğunu ve ders içinde yapıldığını gördüğümüzden dolayı bir problem olmadığını hissettik. Öğrencilerimize İşlerin yolunda olduğunu Buradan söylemek istiyorum şikâyetleri olduğunda bizzat bizlere ya da fakültelerine yazsınlar biz onları oradan değerlendirelim sosyal medyadan değil onları yanımızda görmek istiyoruz öğrencilerimizi seviyorum öğrencilerimize başarılar diliyoruz teşekkür ediyorum” dedi.