Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doçent Oldu

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, akademik kariyerine bir de Doçentlik unvanını ekledi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Genç yaşına rağmen Erzincan kamuoyunun yakından tanıyıp sevdiği Türkiye’nin birçok ilinde ve aynı zamanda Türki Cumhuriyetleri’nde seminer ve konferanslar veren Eğitimci Yazar Doç. Dr. Oğuzhan Aydın 26.09.2019 tarihi itibariyle Doçentlik unvanını aldı.

OĞUZHAN AYDIN

1983 yılında Erzincan’da doğan Aydın, ilköğrenimini Ziya Gökalp ilköğretim okulu, Ortaokulu Erzincan Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda, Lise öğrenimini ise Erzincan Anadolu Öğretmen lisesinde tamamladı. 2001 yılında girdiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne geçiş yaparak lisan eğitimini ve lisansla birleştirilmiş tezsiz yüksek lisans eğitimini bitirmiştir. Daha sonra 2006 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Türk Dili Bölümüne Dili Okutmanı olarak göreve başlamıştır. Aynı zamanda tezli yüksek lisans ve doktorasını Prof. Dr. İbrahim Dilek danışmanlığında burada tamamlamıştır. 2013 yılından beri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Oğuzhan Aydın 26.09.2019 tarihi itibariyle doçentlik unvanını aldı.

Yayınlanmış akademik birçok kitabı ve makalesi bulunan Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Çalışma alanları olarak Âşık Edebiyatı, Medya, Halk Kültürü ve Değişim, Türk Halk Hikâyeciliği, Türk Tasavvuf Kültürü ve Edebiyatı çalışmalarıdır. Oğuzhan Aydın evli ve iki çocuk babası olup, iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.