Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ders Zili Çaldı

Yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Erzincan’da resmi ve özel okullarda yaklaşık 41 Bin öğrenci ve 3 bin 500 öğretmen ders başı yaptı. 3 aylık yaz tatilini geride bırakan öğrenciler, okullarında yapılan törenlerle birlikte yeni eğitim öğretim yılına merhaba dediler.

Yeni eğitim ve öğretim

Erzincan’da Yaklaşık 41 Bin öğrenci için ilk ders zili bugün çaldı. Yeni eğitim öğretim yılı okullarda törenlerle başladı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrenciler sabahın erken saatlerinde okullarının yolunu tuttu.   2019-2020 eğitim öğretim yılının açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Yavuz Selim İlkokulunda tören düzenlendi.  Yapılan etkinliğe Erzincan Vali Vekili İhsan Ayrancı, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,  MEB Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, İl Müdürü Aziz Gün,  kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

BUGÜN YENİ BİR EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptı. Günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmasında eğitimin önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, eğitimin sadece eğitimcilerle okulda değil, hayatın her yerinde olması gerektiğini söyledi.

Gün konuşmasının devamın da; “Bugün yeni bir eğitim ve öğretim yılı başlıyor eğitime gönül vermiş olan sizlerle birlikte bu yeni eğitim öğretim yılının açılışını yapıyoruz. Öğrencilerimizin her açıdan gelişmesi yenilikçi olarak yetişmesi olmasının yanında milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmesi bizim en önemli önceliğimizdir. Bu Öncelikle birlikte 2023 eğitim Vizyonu programı çerçevesinde aşkla şevkle güzel neticeler alacağımıza inanıyorum dedi.

Erzincan’ımıza Sayın bakanımızın, Ziya hocamızın Selamlarını ileterek başlayan MEB Teftiş Kurulu Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, “bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 eğitim vizyonumuz kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bu vizyonda bir yandan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma iddiamız doğrultusunda eğitim hedeflerimiz açıklanmıştı. Öte yandan bu hedeflere giden yol haritamızı belirlemiştik, geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında kurumumuz tüm taraflarıyla yoğun bir çalışma gerçekleşmiş, eğitim vizyonu muzun uygulama süreçleri başlamıştı. Eğitim vizyonumuzdan ifade edildiği üzere çocuklarımızın yaşayacakları çağın becerilerine ve donanımlarını ihtiyaçları vardı.  Ancak bu beceriler için muhakkak çift kanatlı gerekiyordu. Hedeflerimiz doğrultusunda 2019-2020 eğitim-öğretim yılında çalışmalarımızı sürdüreceğiz dedi.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM ZAMAN, ZAMAN BİR TAKIM KİRLİ ODAKLARIN ELİNE GEÇMİŞ

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun konuşmasında ‘‘Eğitim anne kucağından başlayıp ölünceye kadar devam eden bir süreklilik isteyen bu yapının devamlı milli ruhla bezenmiş olması gerekmektedir. 

Türkiye’de eğitim zaman, zaman bir takım kirli odakların eline geçmiş olsa bile devlet müdahale edip tekrar kendi eline geçirmesini bilmiştir. Yüce Yaratanımız her Cuma günü hutbeden şunu buyuruyor, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. Sizin adınıza birileri düşünüyorsa mutlaka reddedip çocuklarımızın kendisinin düşünmesini sağlamak gerekir. Bununla birlikte öğrencilerin daha iyi öğrenebilmesi için yaparak yaşayarak öğrenmesi gerekir bunu artık son yıllarda çeşitli laboratuvarlarla öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesi sağlanmaktadır, bu da sevindirici bir olaydır.

Bu vesileyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum hayırlı eğitim-öğretim olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum dedi.

DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Erzincan Vali Vekili İhsan Ayrancı’da konuşmasında 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin Erzin canımız için memleketimiz için ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Erzincan’da Aziz hocamızın liderliğinde çok güzel hizmetler yapılmış,  bu başarılarının 2019-2020 eğitim öğretim döneminde de artarak inanıyorum. Bizde eğitim camiamızın bu anlamda yapmış olduğu çalışmaları gerek akademik çalışmaları gerek diğer anlamda ki çalışmalarını desteklemeye onlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz.  2023 vizyonuna Erzincan’ımızı en iyi şekilde hazırlayacağız Ziya hocamızın çizdiği 2023 vizyonlu vizyonunda Erzincan’ımızı bayrağı en önde taşıyan illerden biri haline getirmek en büyük amacımızdır.

Vali Vekili İhsan Ayrancı konuşmasında öğretmenlere seslenerek, Sevgili öğretmen arkadaşlarım bu çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz,  onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaksınız ve ülkemizin geleceği bizlerin geleceği onların eğitimi ile şekillenecektir. Bir şehrin bir bölgenin bir ülkenin kaderini değiştirmek istiyorsanız, orada her şeyden önce oradaki çocukları gençleri çok iyi etmeniz gerekiyor geleceği çok iyi hazırlamanız gerekiyor. Bu bağlamda sizlere emanet ettiğimiz bu çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağınıza olan inancımız tamdır dedi. 

Konuşmaların ardından minik öğrenciler halk oyunu, çeşitli gösteriler ve okudukları şiirlerle katılımcılardan büyük alkış alırken, dördüncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan minik öğrencilere hoş geldin çiçeği sundular. Ardından Erzincan Vekili İhsan Ayrancı ile beraberindeki protokol mensupları ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldılar.   Sınıflarlar da öğrencileri ziyaret eden protokol mensupları, öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilere ders kitaplarını ve çeşitli hediyeler dağıttılar.

BİRİNCİ DÖNEM 17 OCAK 2020’DE SONA ERECEK

Öte yandan yeni eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak 2020 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım 2019’da, yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020’de yapılacak. İkinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak ve 19 Haziran 2020 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan 2020’de yapılacak.