Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Candır Kitap Can Her Yerde Okuyor Erzincan

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yazarları Öğrenciler ile buluşturmaya devam ediyor. Candır kitap can her yerde okuyor Erzincan' projesi kapsamında çocuk kitabı yazarı Hacer Kılcıoğlu öğrencilerle bir araya geldi.

Erzincan İl Milli Eğitim

Erzincan Şehit ASB. Uğur Fetih Özdemir Ortaokulu öğrencileri ödüllü çocuk kitabı yazarı Hacer Kılıcıoğlu’nu ağırladı. Kılcıoğlu burada öğrencilere söyleşide anılarını ve eserlerini anlattı.

Burada konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “ kitap okuma alışkanlığını edinmemiz gerekiyor. Bunu başardığınız zaman hayallerinize bir adım daha yaklaşmış olacaksınız demektir. Biz bunu bize altın tepside sunmak istiyoruz. Yazarlarımızı sizinle buluşturmak istiyoruz. Yazarlarımızın o kadar bilgileri birikimleri var ki onları size aktarıp onları sevmeyle kitapları sevmeyle bu güzel yola girmenizi istiyoruz. Dana önce İngilizce öğretmenliği yapmış bir hocamızı yazarlık anılarını anlatarak kitaplarında kendinizi bulacaksınız ve sizinle paylaşacak bu güzel anılarını da ” diye konuştu.

Öğrenciler ile kısa bir sohbet sonrası yazmış olduğu kitaplar hakkında bilgi veren ödüllü çocuk kitabı yazarı Hacer Kılıcıoğlu, sohbet sonrası öğrencilerin sorularını içtenlikle cevapladı.

HACER KILCIOĞLU

Hacer Kılcıoğlu 1955’te Manisa, Alaşehir’de doğdu. İngilizce öğretmenliği yaptı. Gezgin olmayı seven, sık sık yolculuklara çıkan Kılcıoğlu, çocukluk ve gençlik anılarını, Ben Eskiden Çocuktum ve Jale’yle Konuşmak adlı kitaplarda topladı. İlk çocuk romanı Perşembeleri Çok Severimi aynı mahallede büyümüş üç ünlü sanatçının çocukluk yıllarını anlatan İzmir’de Üç Çocuktuk izledi. Eğlenceli çocuk romanı Bugün Adım Kaktüs Benim ’in ardından Kılcıoğlu, çeşitli ülkelere yolculuklarının izini taşıyan çocuk öykülerini Aydede Her Yerde adı altında topladı ve kitap, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nce (ÇGYD) 2012 Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı seçildi. Ertesi yıl Gevrekçiii’de simit satıcısı İzmirli bir çocuğun hayat mücadelesini anlatan yazar, son romanı On Numara Çocuklar ’da üç romanının sevilen kahramanlarını bir araya getirdi. Kılcıoğlu, eşiyle birlikte İzmir’de yaşıyor, iki çocuğu var.