Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısı Erzincan’da yapıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu Üniversiteleri Birliği Dönem toplantısı Erzincan Prof. Dr. Erdoğan Kasapoğlu kongre ve kültür merkezinde birlik üyesi 12 üniversitesini dekan ve Dekan yardımcılarının katılımı ile yapıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Kasapoğlu kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirilen Anadolu Üniversiteleri Birliği Dönem toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, açılış konuşmasında : ‘ Anadolu Üniversiteler Birliğinin amacı Üniversitelerin bilgi ve deneyimlerini birbirleri ile paylaşarak, daha iyi yönetim ve eğitim sistemleri oluşturulması, ortak alt yapı kurulumu ve kullanımı, ayrıca sorunlara ortak çözümler üretilmesidir.

Genç bir Üniversite olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi “ Anadolu da Bir Dünya Üniversitesi” olma öz ülküsüyle çıktığı bu yolda bir çok alanda diğer bir çok Üniversitemiz gibi başarılara imza atmaktadır. Komşu Üniversiteler olarak oluşturulan bu platformda üyelerimizin deneyim ve paylaşımları ile birlikte Üniversitemizin daha da büyüyüp gelişeceği ve bizlere çok katkısı olacağı inancındayım.  Bu amaçla bugüne kadar Sivas, Kayseri, Tokat ve Yozgat’ta ERASMUS, uzaktan eğitim, Uluslararası öğrenci ofisi ve kariyer merkezleri gibi konularda toplantılar yapıldı. Bugün de Erzincan’ımızda bir yenisi yapılacak.

BİLGİ VE TECRÜBELER PAYLAŞILACAK

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı bu toplantıda da ARGE ve Araştırma Merkezleri ana konuları hakkında paneller oluşturuldu. Bilgi ve tecrübeler paylaşılacak. Toplantımızın Üniversitelerimiz ve Öğrencilerimiz adına verimli olmasını temenni ediyor. Toplantıya yoğun programı dolayısıyla katılamayan ve mesaj gönderen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza, Üniversitelerimizin değerli Rektörlerine, kıymetli hocalarımıza ve sevgili Öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi

ÜNİVERSİTELERİMİZ BAZI ALANLARDA OLDUKÇA İYİ YOLLAR KAT ETMİŞ

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem toplantısında konuşan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul:  üniversitelerimizin çeşitli altyapılar mevcut iyi gelişmiş üniversitelerimiz var buralarda gelişmekte olan üniversitelerimiz var.  Bu alt yapıların ortak kullanımı daha efektif daha verimli kullanımını amaçlarımızdan biri si de benzer altyapıların değil o üniversitelerin birbirine yakın olması sebebiyle bu altyapıları tamamlayıcı altyapıları kurması temel hedeflerimizden birisidir. Bugün de Erzincan’da bu konuda yetkili birim amirlerine rektör yardımcılarımız çalışmalarını yapacaklardı. Bu nedenle de yeni eğitim yöntemleri eğitim materyallerinin geliştirilmesi kanaatindeyim. Dijital materyallerin kullanılabileceği özellikle kişisel iletişim araçlarından cep telefonların kullanabileceğini eğitim metotlarının veya materyallerinin geliştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Yine bugünkü çalışmalardan bir tanesi de bu alanda olacaktır. Yani yükseköğretimde iki eğitimizin nitelikli çalışmalarını arttırmak için neler yapmamız lazım gençlerimizi bu hızla gelişen teknolojide sektöre çalışma hayatına daha iyi nasıl hazırlayabiliriz gibi konularda çalışmalar yapılacaktır. Üniversitelerimiz bazı alanlarda oldukça iyi yollar kat etmiş. Temel amaçlarımızdan birisi de bu iyi olduğu alanlarda bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşmaları. Arkadaşlarımız bu bilgi ve tecrübelerden faydalanarak kendi stratejilerini oluşturmaya çalışıyorlar. Erciyes üniversitesindeki arkadaşlarımız da her konuda yardımcı oldular deneyimlerini paylaştılar bizimle. Gaziosmanpaşa üniversitesi Tokat orada da yabancı uyruklu öğrencilerin son birkaç yıl içerisinde sayısında çok büyük bir artış olmuştur. Bu şekilde Anadolu Üniversitesi elde edilen bilginin paylaşımı yönetimsel anlamda da bunların alta indirilecek şekilde çalışmasını sağlayacak bir durum gelmiştir’ dedi

ÜNİVERSİTELERİMİZ FARKLI ALANLARDA UZMANLAŞMIŞ DURUMDA

Toplantıda daha sonra konuşan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, “YÖK olarak biz zaman zaman üniversitelerimizi belirli misyonlar çerçevesinde projelere dahil ediyoruz. Bu kapsamda yapılan projeler genelde YÖK kararları ve yürütücülüğünde sürdürülüyor. Bunun dışında özellikle Anadolu Üniversiteler Birliği gibi üniversitelerimizin kendi aralarında bölgesel örgütlenmelerle belli amaçlara yönelik faaliyetleri göstermelerini biz aslında çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Üniversitelerimizin farklı alanlarda uzmanlıkları var. Çok zengin kaynakları var. İnsan kaynakları var. Laboratuvarları var, alt yapıları var, araştırma laboratuvarları var ve bunların ortak kullanımı, bu kapsamda öğretim elemanlarının tecrübelerinin paylaşılması bu anlamda gerçekten çok önemli. Bunu çok önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantı katılımcı üniversite rektörlerinin toplu fotoğraf çektirmesi ve sonrasında oluşturulan ekipler çalışmalarını sürdürdü.