Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıl Oyunları İle Eğlenerek Öğreniyorlar

Erzincan Melikşah ilkokulunda e-TWİNNNİNG projesi kapsamında zekâmı oyunlar ile geliştiriyorum projesi ile 2 ve 3.Sınıf öğrencileri ders öğretmenleri nezaretinde farklı oyunlar ile ders bitimi sonrasında yaklaşık 1,5 saat zekâ oyunları ile hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Erzincan Melikşah ilkokulunda e-TWİNNNİNG

Proje ile öğrencilere her hafta farklı akıl ve zekâ oyunları tanıtılıp aylık çalışmalar yürütüldüğün söyleyen okul müdürü Mustafa Kayık, “Ders öğretmenleri nezaretinde Oyun ve proje tabanlı öğrenme yöntemleri uyguladıkları proje ile öğrenciler akıl ve zekâ oyunları dünyasını yakından tanıyıp keyifli zaman geçirmektedirler. Öğrenciler eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu deneyimleyerek yaşamaktadırlar” dedi.

Birbirinden farklı oyunlarla öğrencilerimizin farklı düşünme becerilerini geliştirirken, sabır, saygı, kazanmak, kaybetmek ve en önemlisi mücadele etme duygularını geliştirmenin mutluluğunu gördüklerini söyleyen Kayık, “Okulumuz eğitimi her alanda aktif ve iyi bir şekilde yaşatarak öğretmeye devam ediyor. Gerek öğrencilerimizin bireysel oyunları, gerek sınıfın genel oyunları gerekse öğretmen arkadaşların hazırladıkları oyunlar ile öğrencilerimiz, teneffüslerde ve serbest etkinlik derslerinde zekâ oyunlarıyla eğlenerek öğrenirken sınıf içi iletişimi güçlendiriyoruz.

Ders çıkışlarında haftanın 4 günü 14.30 ile 16.00 arasında Zekâ oyunları sınıfında 2-3 ve 4. Sınıf öğrencileri, Buz Tuzağı, Eoulibrio, Pentago, Mangala, Q-bitz, Reversi gibi farklı oyunlar oynuyorlar.

Öğrenciler ise yaklaşık 1,5 saat birbirinden farklı ve eğlenceli oyunlar oynadıklarını çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

e-TWİNNNİNG projesi kapsamında zekâmı oyunlar ile geliştiriyorum projesine Erzincan Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü de destek oluyor.