Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

40 Bin 915 öğrencide Yarı Yıl Tatil Sevinci

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Erzincan’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 40 Bin 915 öğrenci, bugün karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşadı.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı birinci yarıyılının sona ermesiyle protokolünün katılımıyla Erzincan Anadolu Lisesi ve Bahçelievler İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Okullarda sabah erken saatlerden itibaren birçok veli öğrenciler ile birlikte okullarının yolunu tuttu. İlk kez karne alan öğrenci ve velilerin heyecanları büyüktü. Öğrenciler tatil olmasının mutluluğunu karnelerini göstererek paylaştılar.

Erzincan’da farklı okullarda düzenlenen karne töernine katılan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Anadolu Lisesinde yaptığı açıklamada ; “ bin 266 eğitim kurumumuzda 40 bin 915 öğrencimiz ikinci çeyreği tamamlayarak karne almaya hak kazandılar. İkinci dönem çok daha yoğun olacak. Özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz hem önümüzde ki yıl girecekleri lise sınavlarına girecekler hem üniversite sınavlarına girecekler. Son dinlenme arifesinden sonra tekrar tempoyla çalışacaklar. Bazı okullarımızda ara tatilin bir hafta öncesinde kurslar başlamış 12. sınıf öğrencileri için. Tüm çocuklarımızın birinci dönem göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ediyorum. Zayıf olan notlar çalışılarak ikinci dönem düzelteceklerine inanıyorum. Çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum” dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Bekin Aksun ise karne dağıtılan sınıfta öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasının devamında Aksun; “ derslerinde öğrencilere başarılar dileyerek gelecekte çok iyi okullarda olmanız dileğiyle hayırlı tatiller diliyorum” diye konuştu.

Son olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise konuşmasında ; “ almış olacağınız karneler sizin tamamen başarınızı ölçmekten öteye biraz daha zayıf ve güçlü yönlerimizi belirleyebilmek. Alınan karnelerle ikinci dönem neler yapılabileceğini n planını yapacağız. 15 tatilde evlere öve odalara kapanmayalım kitap okuyalım, gezelim. Kitap okumayı ihmal etmeyelim. Hepinize hayırlı tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ile birlikte Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer koşan öğrencilere karnelerini verdiler.