Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

10. Yılında da Gelenek Bozulmadı

Yavuz Selim Mahalle Camiinde Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine yönelik kapanış programı düzenlendi. Programda, Yavuz Selim Camii İmam Hatibi Rıdvan Toker, Kur’an Kursu Öğreticileri, Hayırsever İşadamı Serdar Durak ve öğrenci ailelerinin katıldığı programla hediyeleri dağıtıldı.

Yavuz Selim Mahalle Camiinde

Her yıl adet haline getirilen ve Erzincan Kemah İlçesi nüfusuna kayıtlı ve İstanbul’da ikamet etmekte olan hayırsever iş adamlarından Serdar Durak, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yavuz Selim Mahallesi Camiinde okuyan 260 yaz kursu öğrencileri için harçlık dağıttı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 1 Temmuz itibariyle başlatılan yaz Kur’an kursları 20 Ağustos itibariyle, Erzincan’da yoğun katlımla sona erdi. Yavuz Selim Mahalle Camiinde yaklaşık 260 minik öğrenci Kur’an’ı Kerim Öğrenme sevinci yaşadılar. Kurs sonunda öğrencilere hayırsever iş adamı Serdar Durak’ın oğlu Sinan Durak tarafından harçlık dağıtıldı.

Kapanış programı yeraltı çarşısı imam hatibi Kazım Gül tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Erzincan İl Müftülüğü Yavuz Selim Camisinde yaklaşık 260 öğrenci Bir buçuk aylık kurslarının ardından düzenlenen programla bayram harçlıklarını aldılar. 04 -15 yaş arası öğrenciler 9 Kurs hocalarının nezaretinde bir buçuk ay süresince birçok dini bilgi hakkında bilgilendirildiler. Programa Kur’an kursu hocaları, İşadamı Sinan Durak, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Mithat Yurt ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

Programda konuşma yapan Yavuz Selim Cami İmam Hatibi Rıdvan Toker, bereketli bir zaman geçirdiklerini dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti; “ manevi nimetlerden faydalanmanın yanında kursa katılım sağlayan yaklaşık 260 kursiyere iş adamı Sinan Durak bey tarafından harçlık verildi. Bundan sonra ki 10 ayda da bu camide öğrendiklerinizi hepsini ailenizle, okulunuzda ve diğer yerlerde uygulayarak yapacaksınız. Kurs süresince öğrendiğiniz hadisi şerifleri, duaları her gün uygulayınız” dedi.

Kursa katılan öğrenciler ise birçok bilgi edindiklerini dile getirerek konuşmalarında; “ Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili dersleri aldık. Dualar ezberledik. Zaman güzel geçti. Dini bilgiler ve ahlaki kuralları öğreniyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştular.

Kapanış programında kursiyerlere desteklerinden dolayı iş adamı Sinan Durak’a Yavuz Selim Camisi İmam Hatibi ve Mahalle Muhtarı tarafında çeşitli hediyeler takdim edildi. Program tüm kursiyerlere dondurma ikramı ile sona erdi.