Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılbaşı Tedbirleri Alındı

Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Yılbaşını vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, genel güvenlik ve asayişin temini açısından uygulanan tedbirlere ek olarak, 01.01.2020 günü saat 08.00’ a kadar aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür” denildi.

Erzincan Valiliği İl Basın

Açıklama da “Alışveriş merkezleri, pazar yerleri, mağazalar ve çarşılar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile Havalimanı ve terminal gibi toplu taşımacılığın yapıldığı yerlerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya ve motorize ekip sayısı artırılacak ve özel güvenlik görevlileri uyarılacaktır. Şehir içi taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak, bu gibi yerlerde trafik görevli sayısı artırılacaktır.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya yaşanabilecek taşkınlıklar sebebiyle, vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılan denetimler sıklaştırılacaktır.

Etkinliklerde kullanılması muhtemel piroteknik maddelerin ilgili mevzuatta belirtilen hususlara riayet edilerek kullanılmasına ve denetlenmesine azami hassasiyet gösterilecektir.

Toplum Destekli Polislik hizmetleri kapsamında, alınacak güvenlik tedbirleri ile ilgili olarak vatandaşlarımız bilgilendirilerek, desteklerinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli araç, şahıs, çanta, paket, poşet vb. üzerinde yapılan denetim ve kontroller artırılacaktır.

Vatandaşlarımızın şüphelendikleri herhangi bir durum ve konu ile karşılaşmaları halinde, 155 Polis İmdat hattı, Asayiş Şube Müdürlüğü 0505 318 24 45, Çarşı Polis Merkezi Amirliği 0505 318 24 20, Yenişehir Şehit Enes Bediz Polis Merkezi Amirliği 0446 214 15 01 ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 0 552 155 24 24 Narko WhatsApp Mobil İhbar hattına bilgi vermeleri, Emniyet Müdürlüğümüzce alınan tedbirlere önemli derecede katkı sağlayacaktır..