Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaya Geçidinin Nöbetcisiyiz

Erzincan genelinde başta okullar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının önünde 20 farklı bölgede yaya geçitlerinde Yaya Geçidi Nöbeti" farkındalık etkinliği kapsamında Saat kulesi önünde etkinlik düzenlendi.

Erzincan genelinde başta okullar

Yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde uygulanmaya başlanan “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikle ilgili konuşan Vali Ali Arslantaş, ” 2019 yılı kamu oyununda yakından bildiği gibi İçişleri Bakanlığı’nca ‘Yaya öncelikli yıl’ ilan edildi. Bu yaya öncelikli trafik yılı içerisinde çeşitli etkinliklerimiz oldu. Öncelikle sürücülerin yaya geçidini fark etmesi Yayaların yaya geçidini kullanması ve yayaların yaya geçidindeki geçiş üstünlüğünün yerleştirilmesine ve bu algının yerleştirilmesine yönelik çalışmalarımız oldu. Şehrimizin 500 farklı yerine konu ile ilgili pankart asılırken, 20 bin broşür dağıtıldı 2019 yılının ilk 9 ayında 2018 yılı ile kıyasladığımızda yayaların karıştığı kaza sayısında ilimizde 104’den 58’e düştüğünü görüyoruz. Bu faaliyetlerdeki amacımız yayaların karıştığı tek bir kazanın kalmamasıdır dedi.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında; “2019 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen “Öncelik hayatın öncelik yayanın” sloganı kapsamında geliştirilen bu projenin “Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz” uygulamasını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Buradaki amaç vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda devletin tüm kurum ve kuruluşları bunun bir takipçisi olduğunu herkesin bunun bir parçası olduğunu vurgulamak.. Sadece polisimiz değil bizler de bütün yayalarımızın nöbetçisiyiz. Bu projedeki amacımız yayaların güvenliğini sağlamak. Sürücülerimize dikkatli olmaları konusunda buradan ikazda bulunuyoruz. Yayalarımıza da yaya yollarını kullanırken sağlarına ve sollarına bakıp geçmelerini rica ediyoruz. Bu eğitim programımız bu şekilde devam edecek. Türkiye genelinde bu proje uygulanmaya başladıktan beri yayaların yaralanmasında ve ölümlü kazaların olması konusunda bir azalma meydana geldi. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Etkinlikte Emniyet ve trafik ekipleri tarafında 20 farklı bölgede yapılan uygulama ile tüm şoförlere hazırlatılan el broşürleri dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74′ üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle; ‘sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmü getirilmişti..