Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürücü Karnesi Dağıttılar

İçişleri Bakanlığınca uygulanan "Dikkat sizden, notlar bizden" projesi kapsamında Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil ve denetleme şube müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı'nda aileleriyle seyahat eden çocuklara ‘Sürücü Seyahat Karnesi” dağıttı.

İçişleri Bakanlığınca uygulanan "Dikkat

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi Erzincan genelinde farklı alanlarda gerçekleştirdiği kontroller sırasında sürücüleri emniyet kemeri takmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyararak, araçlarda bulunan çocuklara da ebeveynlerinin trafik ihlali yaptıklarında not almaları istenerek sürücü seyahat karnesi verdiler. Ekipler tarafından sürücülere verilen karneler ile sürücülerin hataları, uymadığı kuralların karne üzerine doldurulması istendi.

Erzincan İl Emniyet müdürlüğü önünde gerçekleştirilen kontrollerde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tüm araçları durdurarak öncelikle kurallar ile ilgili bilgilendirmeler de bulundular. Araç içerisinde bulunan çocuklara ise İçişleri bakanlığınca uygulamaya koyulan Dikkat sizden, notlar bizden” projesi kapsamında Sürücü Seyahat Karnesi” dağıttılar.

Uygulama ile ilgili olarak bilgi veren Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü komiser yardımcısı İbrahim Poyraz; “9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince sürücülerimizin seyahatleri esnasında Trafik kurallarına azami ölçüde uyumaları toplumun değişik kesimlerinden bu trafik kurallarına uyması konusunda, bu trafik sorununun trafik konusunun içine dâhil olmasıyla meydana gelebilecek kazalarının önlenmesinde çok önemli bir unsurdur dedi..

İçişleri bakanlığımız tarafından elimiz de bulunan sürücü seyahat karnesi, seyahatleri esnasında araç içinde bulunan çocuklarımızın bir şekilde sürücüyü anne, baba, akrabası veya her kimse onu denetleyerek Trafik kurallarına uyması yönünde bir sürücü seyahat karesi İçişleri bakanlığımız tarafından düzenlendi. Bu karne ile değerlendirme çocuklar değerlendirme yapacaklar. Yapılan değerlendirmeleri kendi görüşünü de aktardıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nde İçişleri bakanlığımıza ait sosyal medya hesabında doldurdukları sürücü seyahat karnelerini paylaşacaklar ve paylaşma ile kendilerine bisiklet kazanma şansı elde edecekler. Burada aynı zamanda Tabii ki çocuklarımızın bisiklet kazanmalarının yanında trafik alanında daha aktif katılımlarının da sağlanması hedeflenmiştir.

Yapılan uygulamaların nihai hedefinin meydana gelen kazaları en aza indirebilmek ve kazaları en aza indirebilme çalışmalarında da toplumun bütün kesimlerinin dikkatinin trafik ortamına güvenliği, trafik ortamının yaratılması ve bu konuda herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi. Biz bayram süresince hem bilgilendirme hem denetim çalışmalarımızı süreklilik arz edecek şekilde ara vermeden devam ediyoruz. Yapılan uygulamaların faydalarının görüldüğünü belirten Komiser Yardımcısı Poyraz, Önceki yıllara nazaran kazalarda özellikle ölümlü kazalarda gözle görülür azalmalar oldu. İnşallah İçişleri bakanlığımızın çalışmaları neticesinde sizlerin de destekleri ile tamamen olmasa bile minimuma düşürmeyi hedefliyoruz. Trafik düzeni güvenliği açısından sürücülerimiz de yol kullanırız kullanıcılarımızla birlikte kazalarını en aza indirmeyi yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz hep birlikte inşallah kazalarını en aza indireceğiz bunları birlikte göreceğiz inşallah dedi. Poyraz Kazasız ve belasız hayırlı bayramlar temennisinde bulundu.