Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sosyal Medyadan satmaya Kalktı, Yakayı Ele Verdi

Erzincan’da izinsiz kazı yaparak bulduğu lahit mezarını sosyal medya üzerinden satmaya çalışan (C.U.) isimli şahıs, Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Ele geçirilen lahit mezarı ise Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edildi.

Erzincan’da izinsiz kazı yaparak

Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada Erzincan’da, sosyal medya üzerinden Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen Lahit mezarı satmaya çalışan şahısın yakalanmıştır” denildi.

Yapılan açıklamada; “Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Erzincan ilinde ikamet eden (C.U.) isimli şahsın izinsiz kazı yaparak bulmuş olduğu Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen lahit mezarını sosyal medya üzerinden para karşılığında satmak üzere alıcı arayışı içerisinde olduğu tespit edilmiştir.

Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, yapılan saha ve teknik çalışmalar sonucunda söz konusu lahit mezarını Erzincan ili Merkez İlçesi sınırları içerisinde ikamet eden (C.U.) isimli şahsın gizlediği tespit edilmiştir. Bu kapsamda 20 Mart 2020 tarihinde şüphelinin ikametinde yapılan aramada, evin arka bahçesine gömülü vaziyette; Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen (91) cm uzunluğunda, (29) cm genişliğinde ve (29) cm yüksekliğinde, bütün yüzeylerinde o döneme ait kabartma resimlerin bulunduğu lahit mezar ele geçirilmiştir. Olayın şüphelisi (C.U.) isimli şahıs yakalanarak, hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Ele geçirilen lahit mezar ise Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında, ilimizde Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi