Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Uyuşturucu Operasyonu

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince risk analizi çalışmaları kapsamında; Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde yol uygulaması gerçekleştirildi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne

Erzincan Valliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde yapılan açıklamada, “Düzenlenen uygulamada durdurulan 48 B… plakalı araç içerisindeki A.H. (42), H.M.K. (42) ve H.Y. ( 34) isimli şahısların üzerinde yapılan aramada, aracın göğüs kısmına zulalanmış vaziyette 938,83 gram Eroin maddesi ile 2,1 kilogram metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir denildi..

Yakalanan A.H. (42), H.M.K. (42) ve H.Y. ( 34) isimli şahıslar, “TCK 188 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Nakletme)” suçundan adli makamlarca tutuklandıkları belirtildi.

06.04.2020 tarihinde ise uyuşturucu madde ticareti yapan veya kullanan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Erzincan il merkezinde durumundan şüphelenilerek durdurulan K.E. (22) isimli şahıstan toplam 110 adet yeşil reçeteye tabi olarak satılan ve uyuşturucu madde etkisi uyandıran Gerica isimli hap ele geçirilmiş, devamında yapılan çalışmalarda 110 Adet Gerica hapın kargo şirketi aracılığıyla İzmir ilinden gönderildiği ve kargoyu gönderenin E.G.(22) isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir..

K.E. (22) ve E.G.(22) isimli şahıslar hakkında TCK 188 (Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti) kapsamında yasal işlem başlatılmış olup, K.E. (22) isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. E.G. (22) isimli şahsın ise yakalama çalışmalarına devam etmektedir.

Uyuşturucu-Uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, uyuşturucu kullanımını özendirmek ve uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüpheliler ile en etkin şekilde ve kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir” denildi..