Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ ’den Diyarbakır Annelerine Destek

Diyarbakır'da HDP binası önünde nöbet tutan annelere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Senatosundan destek geldi. EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent “Onurlu bir duruşun timsali Hacire Ana ile başlayan Diyarbakır Annelerinin destansı direnişi artarak sürmektedir” dedi.

Diyarbakır'da HDP binası önünde

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ailesi olarak bu onurlu duruşlarında ve haklı mücadelelerinde onların sonuna kadar yanında olduklarını ifade eden, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent, makamında gazetecilere Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosundan alınan kararı aktardı. 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Akın Levent açıklamasında; “Hepimizin bildiği üzere Diyarbakır’da Hacire Akar annenin 22 Ağustos’ta başlattığı ve bugüne kadar da 20 ailenin katıldığı 20 gündür devam eden bir feryadın, bir onurlu mücadelenin, bir direnişin gösterisine hepimiz tanık oluyoruz. İbretle tanık oluyoruz. Biz Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ailesi olarak teröre karşı verilen bu haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. İnsanlarımız evlat acısı duymak istemiyor. Bu yüzden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosu olarak bir karar alıp bu annelerimizin haklı mücadelesine destek vermek amacıyla bir bildiri yayınlamak istedik. Diyarbakır’da annelerin bu direnişlerinde evlatları için direnişleri var. Eli kanlı terör örgütünden kurtulma çabaları var. Bunu hepimiz birlikte görüyoruz.

Biz de bu mücadelelerinde annelerin ve babaların yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Bu ailelerin seslerini daha iyi duyurması için tüm halkımızı, sivil toplum kuruluşlarını, basın ve medya organlarımızı, sanatçılarımızın tüm halkımızın bu annelerimize destek vermelerini ve teröre karşı birlik ve beraberlik göstermelerini istiyoruz. Tek yürek olalım, bir olalım, beraber olalım, terör bitsin ve annelerimiz ağlamasın istiyoruz” ifadelerine yer verdi.