Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dumansız Araç Uygulamasında Ceza Yağdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Özel araçlarda da sigara tümüyle yasaklanmalı" açıklamasının ardından harekete geçen trafik ekipleri Türkiye'nin dört bir yanında sürücülerin yasağa uyup uymadıkları denetlendi. Sigara içen sürücülere 153 TL ceza kesilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Özel araçlarda

Erzincan’da Trafik ekipleri ve Emniyet birimleri tarafında araçlarda sigara yasağı uygulaması kapsamında Erzincan Belediyesi önünde uygulama yapıldı.

Erzincan Belediyesi Önünde gerçekleştirilen uygulamada araçlar kontrol edilirken araçta sigara içildiği tespit edilenlere 153 TL ceza kesildi.

Sigara içtiği tespit edilen araç şoförleri uygulamanın çok iyi olduğunu belirterek, inşallah süreklilik kazanır. Sadece bizler değil araçta çocuklarımızda bulunuyor. Daha önce toplu taşıtlarda bu uygulama olumlu sonuçlar verdi. İnşallah Özel araçlarda da bu uygulama olumlu sonuçlar verir dediler.

Aslında özel araçlarda sigara yasağı yeni değil. 7 Kasım 1996 yılında çıkan Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki 4207 numaralı kanunun 2 maddesi c bendinde bu yasak düzenlenmişti. Buna göre yasa, “Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilemez” deniyordu.