Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevre Dostu Yükümlüler

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi' çerçevesinde Erzincan’da yükümlüler çevre temizliği yaptı.

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik

Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi” tanıtım etkinliği Erzincan’da Ekşisu Mesire alanında yapıldı.  Etkinlikte protokol üyeleri ve Yükümlüler beraber çevre temizliği gerçekleştirdiler.

 Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından ‘Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi’ çerçevesinde,  yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Ekşisu Mesire alanında çevre temizliği etkinliği düzenlendi.   Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğünün doğanın temiz tutulması ve korunması amacıyla ülke genelinde ‘Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi’  kapsamında başlattığı etkinliğe; Vali Yardımcısı Çağlayan Aydın,  Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa, Çevre ve Şehircilik İl Müdür vekili Selçuk Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı İkram Çamur,  Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş ve  kamu cezası altında bulunan yükümlüler katıldı.

Burada bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa, Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce 29.08.2019 tarihi itibariyle 2bin 270 yükümlünün takibi yapılmaktadır. Bu yükümlülerden cezalarını kamuda çalışarak yerine getirenlerin sayısı 98 dir. Bu kapsamda 2019 yılı temmuz ve ağustos ayı içerisinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce yerine getirilen kamu çalışmaları hakkında bilgi vermek gerekirse; İlk etapta; 15 yükümlüye Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile “İnşaat Boyacılığı” kursu verilerek eğitimleri tamamlattırıldı. Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünce, Erzincan Merkez İnönü Ortaokulu, Yanlızbağ ortaokulu, Akyazı’da bulunan Terzibaba İlkokulu, Akyazı ortaokulu. Karadiğin köyü İlkokulu, Bagbağlar ilkokulu olmak üzere toplam 6 okul tespit edildi. Yükümlülerden oluşan boyama ekiplerimiz vesilesiyle belirtilen okullarda 3 hafta süreyle okulların tüm iç kısımlarının boyama işlemlerini gerçekleştirildi.

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Erzincan Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş, tamamen gönüllülük esasına dayanan bu proje de programımıza katılım sizlere ve yükümlülere teşekkür ederim dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Çağlayan Aydın,  Cumhuriyet Başsavcı Vekili Salih Samsa, Çevre ve Şehircilik İl Müdür vekili Selçuk Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı İkram Çamur,  Denetimli Serbestlik Müdürü Lütfullah Ateş, Yükümlülerle beraber çevre temizliği gerçekleştirmesinin ardından program sona erdi.