Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 Motosiklet ve 2 Araç Trafikten Men Edildi

Kazaları önlemek, sürücü ve yolcularının trafik güvenliğini arttırmak amacıyla Erzincan Ali Kemali Caddesi ve Ordu caddesi üzerinde 19.30 ve 22.30 saatleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik olarak denetim yapıldı.

Kazaları önlemek, sürücü ve

Çevre esnaf ve vatandaşların şikâyetlerinin yoğunlaşması üzerine gerçekleştirilen denetimler modifiyeli araç ve motosikletler üzerine yoğunlaştırıldı.

Trafik kazalarını önlemeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Erzincan’da Ali Kemali Caddesi ve Ordu Caddesi üzerinde toplamda 66 araç kontrol edildi. Yapılan kontrollerde 46 sürücü ve araca cezai işlem uygulanırken 8 motosiklet ve 2 araç trafikten men edildi.

Trafikte motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin, yoğun trafikte acele etmeleri nedeniyle başta hız ihlali olmak üzere, şerit ve  ışık ihlali, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanımı gibi birçok trafik kural ihlali yaptıkları, plaka görünürlüğünü kasten bozarak sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullandıkları, şeridinde giden araçların arasına girmeleri nedeniyle çoğunlukla ölümlü/ağır yaralanmalı trafik kazalarına karıştıkları veya sebebiyet verdikleri anlaşılmaktadır.

Yetkililer, Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için trafik kurallarına uymaları hatırlatılarak denetimlerin devam edeceğini belirttiler.